fbpx

Në Shkup organizohet punëtori për personat me nevoja të veçanta

Si të dallohet nëse ndonjë fëmijë ka problem me zhvillimin, kur duhet të intervenohet dhe si të jetohet me pengesë, janë vetëm disa nga pyetjet të cilave duhet të ju përgjigjet punëtoria e sotme “Sy për barazi” që e organizon Komiteti i Helsinkit për të drejtat e njeriut në Maqedoni.

Në këtë punëtori do të diskutohet për shëndetin seksual dhe riproduktiv të personave me pengesa, si dhe për të drejtat dhe shërbimet e tyre.

Qëllimi i kësaj ngjarje është shkëmbimi i përvojave ndërmjet personave dhe prindërve të fëmijëve me nevoja të veçanta dhe nxitje për pjesëmarrje aktive në jetën shoqërore dhe kulturore.

Mysafirë të këtij organizimi do të jenë vallëzuesit e studios për vallëzim të personave me nevoja të veçanta “Larondina” nga Britania e Madhe.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button