fbpx

Vala e re kulturore: Ja kur dhe ku do të performojnë artistët shqiptarë

Në kuadër të Manifestimit “Vala e Re Kulturore”, Ministria e Kulturës financon shumë koncerte dhe ngjarje kulturore nëpër qytete të ndryshme të Republikës së Maqedonisë, ku do të performojnë artistët shqiptarë nga Maqedonia, informojnë nga Ministria, njofton Portalb.mk.
Më poshtë i gjeni datat e realizimit të evenimenteve të përzgjedhura përmes konkursit të parë, ku do të performojnë shumë shoqëri kulturoro-artistike, rock bende dhe talentë e virtuozë të muzikës serioze, e do të organizohen dhe lexime poetike dhe ekspozita. Ju ftojmë që t’i ndiqni artistët tanë!

SHOQËRITË KULTURORE ARTISTIKE
23.09.2017 – Dibër me fillim prej ora 19:00, do të performojnë: Xheladin Zeqiri , Shpresa, Shqiponja dhe Jahi Hasani
27.09.2017 – Gostivar me fillim prej ora 19:00: Xheladin Zeqiri, Jehona e Malësisë, Jahi Hasani, Ibe Palikuqi, Emin Duraku
05.10.2017 – Manastir me fillim prej ora 17:00

ROCK BENDET
23.09.2017 –Gostivar me fillim prej ora 20:00, do të performojnë: XXL, Këpurdhat dhe VezVes
27.09.2017 – Tetovë me fillim prej ora 20:00: Full stop, Objektiv, XXL, Këpurdhat dhe VezVes
28.09.2017 – Kumanovë me fillim prej ora 20:00: Full stop dhe Objektiv

MUZIKA SERIOZE
28.09.2017 – Dibër
07.10.2017 – Kumanovë
12.10.2017 – Manastir

ONEUM – KARAVANI I POETËVE
28.09.2017 – Dibër me fillim prej orës 19, orë poetike dhe debat letrar
07.10.2017 – Kumanovë me fillim prej orës 19, orë poetike dhe promovim i librit “Pas gjurmëve të fjalës” nga autorja Zejnepe Alili Rexhepi me recezent Ibrahim Kadriu dhe Ramadan Mehmeti nga Kosova
12.10.2017 – Manastir – me fillim prej orës 17, orë poetike, ndarje e plaketave, do t’i bashkangjitet edhe koncerti i muzikës serioze nga Fatos Lumani

ARTI FIGURATIV
29.09.2017 – Tetovë – ekspozitë
06.10.2017 – Gostivar – ekspozitë
24.10.2017 – Kumanovë – ekspozitë

Ndërsa me datë 17.09.2017 – Kumanovë me fillim prej ora 19:00, performuan këto Sh.K..A: Bajram Shabani, Drita e Dërvenit, Duflla dhe Jahi Hasani.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close