fbpx

Takim Zaev-Muskat: Krijohen kushte për intensifikimin e bashkëpunimit midis Maqedonisë dhe Maltës

Kryeministri i Republikës së Maqedonisë, Zoran Zaev, i shoqëruar nga Ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov, u takua me Xhozef Muskat, kryeministrin e Republikës së Maltës.

Kryeministri i Maltës, Muskat, siç njoftoi pres shërbimi qeveritar, e mirëpriti nismën nga Maqedonia për një marrëveshje mbi lehtësimet ndërmjet dy vendeve në fushën e vendosjes së taksës  së dyfishtë, si një hap i rëndësishëm në zhvillimin e bashkëpunimit ekonomik.

“Kryeministri Zaev bëri një ftesë për të investuar në Maqedoni dhe paraqiti disa nga masat ekonomike të zbatuara nga Qeveria për të tërhequr investitorët vendas dhe të huaj. Kryeministri i Maltës, Muskat, ishte i interesuar në fushat në të cilat Maqedonia ka nevojë më të madhe për investime”, njoftoi Qeveria.

Në takim, siç shtohet në njoftim, u bisedua për intensifikimin e marrëdhënieve midis dy vendeve në disa fusha, ndër të cilat një fokus i veçantë u vendos në promovimin e bashkëpunimit në fushën e shëndetësisë dhe energjisë.

Për këtë qëllim, Kryeministri i Maltës, Muskat, ka ftuar për një vizitë Qeverinë e Republikës së Maqedonisë në Republikën e Maltës për të shkëmbyer përvojat në këto fusha dhe për të shqyrtuar mënyrat e bashkëpunimit.

“Ne jemi të vendosur për të ardhmen euro-atlantike të vendit dhe ne i kemi orientuar të gjitha masat dhe reformat për të siguruar një jetë cilësore për qytetarët, nëpërmjet intensifikimit të bashkëpunimit rajonal dhe fqinjësor, si dhe zhvillimin e marrëdhënieve miqësore me vendet anëtare të BE dhe NATO. Prandaj, ne presim me të drejtë një ftesë të kohëve të fundit për NATO dhe eliminimin e kushteve të rekomandimit për anëtarësim në BE, i cili do të kontribuojë gjithashtu në një klimë ekonomike të qëndrueshme, të cilën Qeveria po bën tani”, tha kryeministri Zaev gjatë takimit me homologun e tij nga Malta, Xhozef Muskat.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close