fbpx

Ullinjtë, kundër kancerit dhe alergjive

RUAJNË SHËNDETIN KARDIOVASKULAR

Ullinjtë vërtet e ruajnë shëndetin e zemrës dhe enëve të gjakut. Kur radikalet e lira oksidojnë kolesterolin, enët e gjakut dëmtohen dhe në arterie akumulohen yndyra, që me kohë shkaktojnë sulm në zemër. Antioksiduesit në ullinj e parandalojnë oksidimin e kolesterolit dhe në këtë mënyrë parandalojnë sëmundjet e zemrës.

PARANDALIMI I KANCERIT

Ullinjtë kanë përbërës të fortë kundër inflamacioneve dhe veprojnë si antioksidues, duke e shndërruar në mbrojtës të sëmundjeve të kancerit, sepse pikërisht stresi kronik oksidues dhe inflamacionet kronike shkaktojnë sëmundjet kancergjene. Nga ana tjetër, ullinjtë janë burim i pasur me vitamina E që kanë aftësi të madhe për të neutralizuar ndikimin e radikaleve të lira në qelizat yndyrore, sidomos në kombinim me yndyrat mono të ngopura.

LUFTOJNË ALERGJITË

Studimet më të reja kanë treguar se ullinjtë mund të kenë ndikim të madh, kur në pyetje janë alergjitë. Ekstraktet e ullinjve ndikojnë si antihistaminë në qeliza, kështu që bllokojnë receptorët e histaminës dhe mund të jetë pjesë e ushqimit kundër alergjive. Nëse i konsumoni, e përmirësoni qarkullimin e gjakut dhe më lehtë merrni frymë.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close