fbpx

Afro 90,000 myslimanë u larguan nga dhuna në Birmani

Afro 90,000 myslimanë Rohingya kanë ikur nga dhuna në Birmani dhe kanë kaluar kufirin me Bangladeshin.

Shifra bazohet në llogaritjet e punonjësve humanitarë të Kombeve të Bashkuara, në zonën kufitare Coz Bazar.

Dhuna ka shpërthyer më 25 gusht, pasi kryengritësit Rohingya kanë sulmuar disa stacione policore, duke nxitur më pas reagimin e ushtrisë budsite të Birmanisë.

Ushtria thotë se po kryen operacione kundër “terroristëve ekstremistë”, por myslimanët që kanë ikur në Bangladesh, thonë se janë detyruar të largohen për shkak të vrasjeve dhe zjarrvënieve.

Ushtria ka thënë se gati 400 njerëz, shumica e tyre kryengritës, kanë vdekur në përleshjet e ditëve të fundit.

Kryengritësit Rohingya janë shfaqur për herë të parë në tetor të vitit 2016, kur kanë kryer sulme të ngjashme kundër policisë.

Edhe atëherë ka pasur ikje masive të myslimanëve.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close