fbpx

Ky është qyteti ku nuk ka papunësi dhe as krime e polici

Ky qytet nuk ka papunësi dhe për rrjedhojë as krime dhe as polici.

Edhe pse duket e pabesueshme, ky është qyteti i pazakontë Marinaleda, që ndodhet në Spanjë.

Popullsia e këtij qyteti që ndodhet pak kilometra larg nga Sevilja ka 2750 persona dhe 2650 prej tyre punojnë në kooperative ku secili merr një pagë prej 1200 euro në muaj.

Qyteti u jep ndihmë banorëve për të ndërtuar shtëpitë e tyre duke u huazuar materialet, por me kush që të mos i shesin.

Dhe për të shlyer materialet e huazuara banorët duhet të paguajnë 15 euro në muaj.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close