fbpx

Mesazhi i kryetarit të Bashkësisë Fetare Islame, Sulejman Rexhepi për festën e Kurban Bajramit (VIDEO)

Me rastin e festës së Kurban Bajramit kryetari i Bashkësisë Fetare Islame në Maqedoni, Sulejman Rexhepi, dha një mesazh shumë të qartë për rëndësinë që bart kjo festë  si dhe ua uroi të gjithë besimtarëve mysliman festën e bekuar, njofton Portalb.mk.

Në vazhdim është mesazhi i plotë i tij.

Besimtarë të dashur,

Po e nisi këtë mesazh timin me thënien e Pejgamberit tonë, Muhamedit a.s. se, myslimani i ka dy festa: Fitër Bajramin dhe Kurban Bajramin. Pra, ne kemi festë, ndërsa festat kërkojnë ambient dhe disponim festiv. Ju ftoj që t’i gëzohemi kësaj dite që shënon dëshirën, vullnetin dhe gatishmërinë tonë për të sakrifikuar në emër të Krijuesit tonë, Allahut të Gjithëmëshirshëm.

Të dashur besimtarë, sakrificat tona nuk duhet të konsistojnë vetëm në therrje të kurbanëve, ato duhet t’i kemi të përditshme. Duke u ruajtur nga tundimet e ndryshme me të cilat na sprovon kjo jetë, në fakt ne qëndrojmë gjithnjë në rrugën që na shpie deri te kënaqësia e Krijuesit tonë.

Vëllezër dhe motra, besimtarë myslimanë! Pas faljes së namazit të Bajramit, do të therrim kurbanë! Do të shpërndajmë mishin për të varfërit, me qëllim që gjithësecili, në këtë ditë festive,  të ketë mundësinë për një sofër më të pasur. Shtrijani dorën dhe merruni ngryk me të gjithë anëtarët e familjes, me njerëzit e juaj, me miqtë e me fqinjët. Është ditë e pajtimit, ditë e dashurisë, ditë kur fuqishëm përkujtohemi që të gjitha veprat e mira bëhen ekskluzivisht për Allahun Fuqiplotë.

Duke ju dëshiruar shëndet vëllezërev dhe motrave tona që i kemi në Haxh, duke e lutur Allahun Mëshirëplotë që t’ua pranojë të gjitha lutjet dhe ibadetet e kryera nëpër vendet e shenjta, ju uroj për shumë vitë

Gëzuar Kurban Bajramin!

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close