fbpx

MPJ: Takim i Komitetit të përbashkët drejtues për Kornizën për bashkëpunim zhvillimor me KB-në

Komiteti i përbashkët drejtues për Partneritet për zhvillim të qëndrueshëm: Strategjia e KB-së për vitin 2016-2020, që paraqet kornizë programore strategjike e cila e përfshin kontributin kolektiv të sistemit të KB-së për realizimin e prioriteteve zhvillimore kombëtare sot mbajti takimin e dytë në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë.

Siç informojnë nga MPJ, me këtë trup bashkëkryesuesi ministri Nikolla Dimitrov dhe koordinatori rezident i KB-së në Republikën e Maqedonisë, Luiza Vinton. Nga ana e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë në këtë trup anëtarë janë edhe ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Milla Carovska dhe ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Sadulla Duraki.

Roli i Komiteti të përbashkët drejtues është ta udhëheqë dhe mbikëqyrë procesin e përgatitjes dhe implementimit të Strategjisë.

Në takim, thuhet në kumtesë, janë diskutuar aktivitete e realizuara në vitin 2016 dhe planet për vitin 2017 dhe 2018 të cilat janë grupuar në pesë fusha prioritare punësimi, qeverisja e mirë, inkluzioni social, mjedisi i qëndrueshëm jetësor dhe  barazia gjinore. Aktivitetet i adresojnë sfidat zhvillimore vijuese të vendit që ngushtë janë të lidhura dhe të strukturuara rreth procesit eurointegrues dhe të lidhura me Qëllimet globale për zhvillim të qëndrueshëm.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close