fbpx

Një tjetër breshkë e rrallë në brigjet shqiptare

Pas rasteve në Patok, në Radhimë e Orikum, një tjetër specie e rrallë në bregdetin e Vlorës.

Një breshkë, e cila quhet kareta-kareta, ka rënë në rrjetat e peshkatarëve dhe peshon rreth 40 kg.

Breshka është e ujërave të Detit Mesdhe dhe jeton në thellësi të mëdha, ndaj edhe cilësohet e veçantë për ujërat shqiptare.

Breshka ishte e sëmurë dhe u kërkua ndihma e biologëve për ta trajtuar. Pasi të shërohet ajo do të hidhet sërish në det.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close