fbpx

NPK “Tetovë” publikoi informata të reja në lidhje me ujin për pije në Tetovë (Dokumente)

Ndërmarrja Publike Komunale (NPK) “Tetovë” nëpërmjet kumtesës së dërguar njofton se “uji në Tetovë është i pastër sa i përket gjendjes mikro-biologjike, kimike dhe fizike dhe është i sigurt për pije”, pas publikimit të lajmit se uji në Tetovë është i ndotur me “Esheria koli”, njofton Portalb.mk.

“Sipas rezultateve nga analizat e kryera nga Qendra për Shëndet Publik në Tetovë në rrjetin e ujësjellësit është konstatuar se uji në qytetin e Tetovës është i pastër për pije. Nga rezultatet e marra është vërtetuar se uji nga ujësjellësi i qytetit të Tetovës është sipas kushteve të parapara me Rregulloren për sigurinë e ujit për pije (Gazeta Zyrtare e RM-së nr.46/08). Uji poashtu është i pastër sa i përket gjendjes së tij mikro-biologjike, kimike dhe fizike dhe është i sigurt për pije”,  thuhet nga rezultati i Shëndetit Publik në Tetovë.

Dokument

 

Dokument

 

Ndryshe, Komuna e Tetovës nëpërmjet disa fotografive tregon vërshtirësinë e punëtorëve gjatë pastrimit të rrugëve për shkak se mbeturinat hidhen në vende jopërkatëse.

“Punëtorë të ndërmarrjes nga Njësia Punuese “Higjiena Komunale” janë duke bërë pastrimin nga minideponitë e krijuara nga mbeturina të ndryshme dhe materiale inerte të hudhura në vende jopërkatëse nëpër qytet.
Ndërmarrja Publike Komunale “TETOVA” Tetovë i lut qytetarët që të bëjnë hudhjen e mbeturinave në vendet përkatëse për mbeturina”, thuhet nga NPK “Tetovë”.

Image may contain: one or more people, shoes and outdoor

Image may contain: one or more people, people standing, shoes, child and outdoor

Image may contain: one or more people, tree, plant, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, people standing, plant, child and outdoor

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close