fbpx

Trajnim i arkeologëve për hulumtime nënujore

Qendra për hulumtim të parahistorisë (QHP) e organizon kursin “Zhytje shkencore evropiane” në Liqenin e Ohrit në suaza të së cilës do të bëhet trajnim i arkeologëve prej më shumë vendeve evropiane përmes mësimit të teknikave dhe metodave të avancuara nënujore të hulumtimeve arkeologjike.

Në fund të kursit të udhëhequr prej instruktorëve gjermanë, pjesëmarrësit do të testohen nga Komisioni për hulumtime nënujore evropiane, me çka do të fitojnë licencën më prestigjioze në këtë sferë shkencore.

Krahas Qendrës për hulumtime të parahistorisë, në realizimin e kursit marrin pjesë edhe Enti dhe muzeu – Ohër, Kapitenia e portit – Ohër dhe klubi i zhytësve “Amfora”.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close