fbpx

Projekti “Bit Pazari” mbetet i harruar, pritet “ringjallja” në fushatën e zgjedhjeve lokale (FOTO)

Projekti i Bit Pazarit i cili pothuajse në çdo fushatë zgjedhore të Bashkimit Demokratik për Integrim është premtuar, siç duket e njëjta do të ndodh edhe me fushatën e para zgjedhjeve lokale që do të mbahen më 15 tetor, pasi që i njëjti ende nuk është realizuar, shkruan Portalb.mk.

Promovimi i fundit ishte në Platformën promovuese të Bashkimit Demokratik për Integrim, zgjedhjet 2014, në fushën e infrastrukturës moderne dhe mjedisit të pastër në nivel komunal u premtua po i njejti projekt. Si afati i fundit për realizim ishte dhënë viti 2015, ndërkaq deri më sot (17.08.2017), realizimi i projektit për Bit Pazarin, Çair nuk është realizuar.

Bit Pazari

Nga Ndërmarrja“Skopski Pazar”, për redaksinë e Portalb.mk bëjnë të ditur se nga Komuna e Çairit pritet të njoftohet se kur do të fillojnë punimet.

“Nga ana jonë janë përfunduar procedurat tani pritet vetëm Komuna e Çairit të jep dritë jeshile dhe të fillojnë punimet”, thonë për Portalb nga kjo ndërmarrje.

Bit Pazari

Gjithashtu edhe Qyteti i Shkupit drejton gishtin drejt Komunës së Çairit, lidhur me fillimin e ndërtimit dhe rinovimit të “Bit Pazarit”.

“Projekti është i Komunës së Çairit, Qyteti i Shkupit është kompetent për të dhënë mendim dhe korrigjon planet urbanistike që janë dhënë nga komuna, kurse të gjitha aktivitetet e mëtejme i kryen komuna”, thanë për Portalb, nga sektori për informim pranë Qytetit Shkupit.

Bit Pazari

Kurse nga Komuna e Çairit askush nuk i përgjigjet telefonatës se redaksisë Portalb për të dhënë sqarime se deri ku është procesi për këtë projekt.

Ndërkaq shitësit e këtij pazari për Portalb.mk shprehen se janë të rezervuar sa i përket këtij projekti.

Bit Pazari

“Tani më është bërë si tallje kjo puna e realizimeve të projekteve nga ana jonë, e shqiptarëve. Shumë promovohet asgjë nuk realizohet. Duhet me pak fjale e më shumë punë”, thotë M.M., shitës.

“Po afrohen zgjedhjet normal që do të promovohet sërish. Tanimë disa vite ndodh e njëjta gjë dhe nuk bëhet asgjë. Se di pse lodhen më kur askush s’ju beson. Po të ishin serioz kjo punë më do ishte e kryer”,tha R.T., shitës.

“E shihni edhe vetë se në çfarë kushtesh punojmë, por s’kemi çka të bëjmë nga kjo nxjerrim kafshatën e  gojës, nga kjo mbajmë familje. Nevojiten kushte, pastërti. Në fillim ishim mjaft të gëzuar kur u promovua projekti se dukej shumë evropian dhe modern, por ja që vitet po kalojnë dhe kushtet tona më shumë po përkeqësohen sesa që po rregullohen”, tha U.T., shitës.

Bit Pazari

Ndryshe, projekti u prezantua më 12 mars 2013, nga Kryetari i Komunës së Çairit, Izet Mexhiti dhe drejtori i Ndërmarrjes ‘Skopski Pazar’, Sasho Davitkovski. Më 11.01.2014, Kryetari i Komunës së Çairit vazhdoi me arsyetime se po pritet plani urbanistik dhe se ky projekt mundë të fillojë në pranverë.

Më 28.07.2015, Këshilli i Komunës së Çairit miratoi projekt Planin e detajuar urbanistik (PDU për Kuartatin e qytetit CS 02 Blloku 4) për rikonstruktim dhe mbindërtim të tërësishëm të Bit Pazarit.

Bit Pazari

Në gusht të vitit 2015, u hap debati publik i Bit Pazarit, ku menjëherë pas, pritej realizimi i projektit.

Afati i fundit për realizim (2015) të projektit kaloi, ndërsa në terren nuk kishte ndonjë punë konkrete të realizuar. Nga Komuna e Çairit, vonesat i arsyetonin me procedurat administrative dhe miratime që duhen të merren nga shumë institucione për nisjen e këtij projekti, i cili premtohet që nga 2013-ta.

Kurse sipas planit, objekti i ri modern që parashihet të ndërtohet do të ketë një sipërfaqe prej 15 mijë metrash katrorë dhe do të kushtojë afër 10 milionë euro.

LEXO MË SHUMË:

Do të modernizohet Bit Pazari i Shkupit

Bit Pazari në gjendje të mjerueshme, projekti askund (FOTO)

Arkë e zbrazur për Bit Pazarin, projekti mbetet vetëm në letër?

Mexhiti prezantoi pamjen e re të Bit Pazarit (FOTO)

10 milion euro për modernizimin e Bit Pazarit

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button