fbpx

Do të formohet Agjenci dhe Inspektorat për përdorimin e gjuhëve

Qeveria planifikon të formojë dy institucione që do ta mbikëqyrin aplikimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve që do të miratohet në të ardhmen. Këto dy institucione do të dalin nga ligji i cili akoma është në proces të përpunimit dhe në mënyrë plotësuese do të do të konfirmohen kompetencat e tyre, njofton Portalb.mk.

Në seancën e djeshme qeveritare është hapur debati për propozim ligjin për përdorimin e gjuhëve. Nga qeveria informojnë se sipas diskutimit të parë është konfirmuar se është i nevojshëm koordinimi i mëtejmë me qëllim që të arrihet përputhje për mënyrën e implementimit të zgjidhjes ligjore. Propozim ligji do të vendoset në rend të ditës në ndonjërën nga seancat e ardhshme të qeverisë

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close