fbpx

Kurc kërkon ndërprerje të negociatave për anëtarësimin e Turqisë në BE

Shefi i diplomacisë austriake Sebastijan Kurc në intervistë për gazetën gjermane “Uelt am zontag” deklaroi se Brukseli duhet të marrë qëndrim më të qartë lidhur me Turqinë, e cila gjithnjë e më shumë po distancohet nga Bashkimi Evropian, tranmseton MIA.

“Parashikimi im se Turqia do të largohet nga Evropa u realizua” ka theksuar Kurc duke shtuar se do të vazhdojë të angazhohet për ndërprerjen e negociatave për anëtarësimin e Turqisë në Bashkimin Evropian.

Ai ka theksuar se në vend që t’i propozohet anëtarësim Turqisë në BE, Brukseli duhet të marrë qëndrim më të qartë ndaj Ankarasë dhe të synojë vetëm drejt bashkëpunimit normal me atë.

“Ne nuk mundemi të lejojmë të jemi të varur nga Turqia”, ka potencuar Kurc.

Ai, gjithashtu, i dënoi largimet masive dhe arrestimet në Turqi pas gusht shtetit të pasuksesshëm vitin e kaluar.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button