fbpx

Kërkohen strategji të reja kundër martesave të fëmijëve në Indi

India duhet të lansojë fushata në rrjete sociale, të shkruajë libra dhe të përfshijë edhe të rinj në organizime, në mënyrë që të ndalohen martesat e fëmijëve në këtë vend.

Në Indi gjysma e vajzave martohen para moshës që e përcakton ligji, sipas një raporti të publikuar sot.

Pavarësisht ligjit, i cili ndalon martesën e vajzave nën moshën 18 vjeçare, në realitet, tradita është e rrënjosur thellë në shoqërinë indiane.

Sidoqoftë, një gjë e tillë shumë rrallë raportohet si krim, pasi zyrtarët nuk i ndjekin penalisht shkelësit e ligjit.

Si rezultat, India renditet në mesin e vendeve me numrin më të madh të martesave të fëmijëve në botë, sipas agjencisë së fëmijëve UNICEF, që funksionon në kuadër të OKB-së.

“Përpjekjet ligjore kanë dështuar në thyerjen e traditës dhe kulturës, e cila vazhdon të mbështesë martesat e fëmijëve”, ka thënë organizata joqeveritare ActionAid India, në raportin e saj.

Ndonëse ka raste edhe të djemve që martohen gjatë fëmijërisë, vajzat janë shumë më të prekura nga tradita.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button