fbpx

Migrena – mungesë vitaminash

Një përqindje e madhe e fëmijëve, adoleshentëve dhe të rriturve me migrenë duket se kanë deficit – mungesë të vitaminës D, riboflavinit dhe ceonzime Q10 një vitaminë që gjendet në çdo qelizë të trupit.
Kjo përdoret për të rritur energjinë për rritjen dhe qëndrueshmërinë  tyre, transmeton Klan Kosova.

Këto mungesa thuhet se janë të vërjetshme te pacientët që përballen me migrenën, por që kjo nuk është e vërtetuar në studime të sakta ende.

“Studimet e mëtejme janë të nevojshme për të sqaruar nëse plotësimi i vitaminave është më efektiv në pacientet me migrenë në përgjithësi, apo nëse pacientët me mangësi të lehtë kanë më shumë gjasa të përfitojnë nga plotësimi”, ka thënë Suzanne Hagler nga spital neurologjik i fëmijëve në San Diego.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shiko edhe
Close
Back to top button