fbpx

Na pret javë e gjatë gjyqësore: Afate, ankesa, vendime, bastisje

Gjykata Penale në Shkup sot duhet t’i deklarojë edhe vendimet e fundit pas kërkesave për paraburgim kundër funksionarëve të VMRO-DPMNE-së dhe ish ministrave, të akuzuar në rastin “Titanik” nga Prokuroria Speciale Publike (PSP), njofton Portalb.mk.

Bëhet fjalë për kërkesa për paraburgim për Nikolla Gruevskin, Martin Protogjerin, Gordana Jankullovskën, Mile Janakieskin dhe Kiril Bozhinovskin. Vendimet, siç mund të përfundohej në deklaratën e Gjykatës, janë miratuar gjatë fundjavës, por do të publikohen sot sepse është pritur të nënshkruhen dhe të dorëzohen te palët, gjegjësisht te mbrojtja e të akuzuarve deri te PSP-ja.

Kjo është faza e parë e procedurës pas kërkesave të masës për kujdesje nga ana e PSP-së, e cila tashmë deri sot paralajmëroi ankesa deri te Gjykata e Apelit Shkup.

PSP ka afat prej tre ditëve të dorëzojë ankesë për paraburgimet e refuzuara, në të cilat Gjykata e Apelit duhet të përgjigjet për 48 orë prej kur do t’i marrë dhe të sjellë vendim.

Kjo do të thotë se deri në fund të kësaj jave do të dihet se a do të përfundojë dikush me paraburgim ose jo.

Ndryshe, për sot është caktuar edhe seanca gjyqësore për rastin “Fortesa 2” e PSP-së, në të cilin i dyshuar i parë për shkatërrimin e dokumenteve nga përgjimet joligjore është ish shefi i Drejtorisë së Pestë, Goran Grujoski.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button