Dibër, aksion për pastrimin e bregut të Liqenit

Tradita e Dibranëve është të ruajë doket dhe ritet dibrane. Një kod i kësaj tradite është edhe ruajtja e ambientit jetësor, si brenda oboreve ashtu edhe jasht tij, me kete motivacion sot u realizua aksion i përbashkët i shoqatave joqeveritare për pastrimin e e bregut të Liqenit të Dibrës, transmeton TVM2.

Ky aksion u shrehën organizatorët ka për qëllim: “Të pastrohet bregu i Liqenit nga mbeturinat, të ngritet vetëdija e qytetarëve, pushteteve lokale të tre komunave dhe Minsitrise se Ekologjise për të marrë masa për mbrojtjen e Liqenit nga ndotja.”

Për zgjidhjen e këtij problemi nevoitet që strukturat e pushteteve vendore të Komunave: Dibër, Qendër e Zhupës dhe ajo e Rostushit së bashku me Ministrinë e Ekologjisë të intensifikojnë aktivitetet rreth zgjidhjes së problemit të trajtimit të mbeturinave të forta.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button