fbpx

Pas 4 viteve, Gjykata Kushtetuese do të vendosë për kushtetutshmërinë e testimit ekstern të shfuqizuar

Gjykata Kushtetuese të mërkurën, në pikë të parë të seancës, do të vendosë nëse testimi ekstern është kushtetues, njofton Portalb.mk.

Testimi ekstern në shkollat fillore dhe të mesme u shfuqizua me ardhjen e Qeverisë së re, të udhëhequr nga LSDM, e cila kishte premtuar se njëra nga prioritetet kryesore e ture është që të hiqet testimi ekstern.

Është interesante që iniciativa për vlerësimin e kushtetutshmërisë së testimin dhe për shqyrtimin e neneve të ligjit për shkollim të lartë, do të jetë përpara gjykatësve kushtetues 4 vite pasi që u miratua, tani pasi që u shfuqizua.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button