fbpx

Kosovë, Policia ka nisur hetime për lajme të rreme nga portalet në kohë fushate

Policia e Kosovës ka njoftuar se ka nisur procedurat për të hetuar rastet e publikimit të lajmeve të rreme në internet.

Në rastin e parë, Policia thotë se “më 09.06.2017 ankuesi mashkull shqiptar, ka raportuar se person-a të panjohur në mënyrë të rrejshme duke u thirrur në emër të portalit, kanë publikuar lajme lidhur me aktivitetet politike-zgjedhore”.

Rasti është duke u trajtuar dhe duke u hetuar nga njësite relevante policore, thuhet në njoftimin e PK-së.

Një tjetër rast, është shënuar kur sipas PK-së “ankuesja femër shqiptare, ka raportuar se person-a të panjohur kanë vjedhur emrin dhe logon e gazetës Kosova Sot dhe janë duke shpërndarë lajme të rrejshme në disa uebfaqe. Po ashtu rasti është duke u trajtuar dhe duke u hetuar nga njësite relevante policore”.

Gjatë ditës, LDK ka ftuar Prokurorinë dhe Policinë që t’i hetojë “lajmet e rrejshme”.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button