fbpx

Teknologjia në ndihmë të të verbërve

Një pajisje e ngjitur mbi syze mundëson që personat e verbër të lexojnë si gjithë njerëzit e tjerë dhe të kryejnë të njëjtat veprimtari pa asnjë pengesë
Pajisja e quajtur ‘OrCam’ përbëhet nga një aparature teknologjike optike me karakter njohës qe lejon personat te lexojnë, shkruan Top Channel.

Kamera është në gjendje të lexojë dhe pastaj nëpërmjet kufjeve të transmetojë atë në veshin e njeriut, gjithashtu kjo aparaturë mund të njohë fytyrat specifike dhe produktet komerciale.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button