fbpx

“Facebook” synon të bëhet bankë e monedhave elektronike

“The Financial Times” shkruan se “Facebook” po synon të bëhet edhe një bankë e monedhave elektronike. Sipas të përditshmes “Facebook”-u do t’ju mundësojë përdoruesve që të ruajnë dhe transferojnë para në internet.

Kompania “Facebook” ka aplikuar për të marrë një licencë nga autoritetet irlandeze, në mëny rë që ajo t’u mundesojë përdoruesve në Evropë që të uajnë dhe të transferojnë monedha elektronike.

Rrjeti social ka njoftuar se ka biseduar më tre kompani nërkombëtare që merren me transferimin e parave, “TransferWise”, “Moni Technologies” dhe “Azimo”.

Kjo nismë do të ndihmojë “Facebook” që të zhvillohet më shumë në treg. Shuëm emigrant në vendet në zhvillim dërgojnë qindra miliarda dollarë çdo vit dhe shumica e këty re popujve nuk kanë një llogari bankare.
Nëpërmjet kësaj “Facebook” do të krijojë një shërbim për transferimin e parave, i ngjashëm me shërbimet që ofron “Ëestern Union”, “PayPal”.

Lajme të ngjashme

Back to top button