fbpx

Komiteti i Helsinkit: Presionet, agjitimi dhe dhuna, karakterizuan zgjedhjet

Presionet, agjitimi dhe dhuna, karakterizuan zgjedhjet presidenciale gjatë ditës së djeshme, vlerësojnë VIVIL dhe Komiteti i Helsinkit.

Paraqitje më të mëdha ën Komitetin e Helsinkit ka pasur për ngjyrë e cila fshihej lehtë.

Drejtorja ekzekutive e Komitetit të Helsinkit, Uranija  Pirovska, tha se këto zgjedhje nuk mund të vlerësohen si të lira dhe demokratike, për arsye se ka pasur një numër shumë të madh të vërejtjeve për presione gjatë periudhës parazgjedhore. Sipas saj për një votë është ofruar edhe vezë.

Sipas vërejtjeve të shtruara në CIVIL, nga qytetarët më problematike ka qenë Lista zgjedhore.

“Lista zgjedhore në teren është treguar si shumë problematike. Lista nuk funksionon, nuk është plotësisht e pastruar, shumë qytetarë nuk kanë qenë në listat zgjedhore”, thotë Xhabir Deralla, kryetar i CIVIL.

Lajme të ngjashme

Back to top button