fbpx

KB: Për shkak të operacioneve ushtarake në Mosul janë shpërngulur pothuajse gjysmë milionë civilë

Operacioni ushtarak që zgjat tashmë gjashtë muaj për ndërmarrje të qytetit irakian Mosul nga SHI-ja, ka detyruar rreth gjysmë milionë njerëz që të shpërngulen, kumtoi KB-ja.

Forcat irakiane kanë filluar me operacion të madh ushtarak para gjashtë muajve dhe tash për tash është ndërmarrë vetëm pjesa lindore e qytetit.

“Numri i civilëve që ikin nga Mosuli është shqetësues. Sipas vlerësimeve tona kur filluan luftimet ishte se deri në një milionë njerëz do të largohen nga Mosuli. Deri më tani  qytetin e kanë braktisur 493.000 njerëz, duke lënë pothuajse gjithçka prapa tyre”, deklaroi Liza Grande, koordinatore humanitare e KB-së për Irakun.

Forcat irakiane kanë depërtuar thellë në pjesën perëndimore të Mosulit në dy muajt e kaluar. Xhihadistët janë barrikaduar në rrugë të ngushta nga Qyteti i vjetër.

KB-ja konsideron se edhe gjysmë milionë njerëz janë në pjesën perëndimore të Mosulit që është nën kontroll të SHI-së.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button