fbpx

Sot votojnë të burgosurit dhe mërgimtarët

Në pritje të zgjedhjeve të pesta presidenciale nesër, sot në Maqedoni është heshtje zgjedhore . Në bazë të vendimit të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, sot dhe nesër do të ketë një këputje në fushatën për zgjedhjet parlamentare që do të mbahen më 27 prill.

Për herë të parë këtë vit një ditë para zgjedhjeve mundësi të votimit për president kanë dhe qytetarët e Maqedonisë që punojnë dhe jetojnë jashtë vendit . Përveç 8332 votues në diasporë sot qendrat e votimit janë të hapura edhe për 39 persona të zhvendosur brenda vendit në Shtëpinë për kujdes  ” Zdravko Cvetkovski ” dhe për 1.706 persona që vuajnë burgimin ose paraburgimin , gjithashtu edhe nëpër shtëpi për të votuar të sëmurët dhe ata në arrest shtëpiak.

Nga 8332 njerëz që janë paraqitur për votim në diasporë në Njësinë zgjedhore 7 e cila mbulon Evropën dhe Afrikën duhet të votojnë nga 5892 votues në NZ 8 ( Amerika e Veriut dhe e Jugut ) – 1,426 dhe NZ 9 ( Azi dhe Australi ) – 1,014 . Votimi në vendvotime do të zhvillohet 07-19, sipas zonës së kohës së vendit, në 34 pika votimi në diasporë nga gjithsej 47, ndërsa në 13 vende zgjedhore janë paraqitur më pak se 10 votues.

Lajme të ngjashme

Back to top button