fbpx

21 prilli ditë jo-pune për gjithë qytetarët e Maqedonisë

Ministria për punë dhe politik sociale ka deklaruar se sipas Ligjit për festa në Republikën e Maqedonisë Dita e parë e Pashkëve, dita e hënë 21 prilli nuk do të punohet.

Ditët jo-pune për të gjithë qytetarët gjatë gjithë vitit

• 21 Prill -Dita e parë e Pashkëve ,

• 1 Maj- Dita  e Punës

• 24 Maj – Shën Kirili dhe Metodi

• 28 korrik – Dita e parë e Fitër Bajramit

• 2 Gusht – Ilindeni

• 8 Shtatori -Dita e Pavarësisë

• 11 Tetor – Dita e Kryengritjes

• 23 tetori – Dita e luftës revolucionare

• 8 dhjetor – Shën Klementi i Ohrit .

15 ditët e mbetura janë festa jo- pune fetare ose ditë të pjesëtarëve të bashkësive në vend.

Për besimtarët  mysliman ditë jo pune është:

• 4 tetori – Kurban Bajrami

Ditë jo punë për shqiptarët është:

•22 nëntori – Dita e alfabetit

Lajme të ngjashme

Back to top button