fbpx

Muzeu i Kosovës hyn në librin e rekordeve botërore “Guinness”

Mozaiku më i ri i muzeut Kombëtar të Kosovës me portretin e Nënë Terezës, vepër e artistit nga Shqipëria, Saimir Strati, ka hyrë zyrtarisht në librin e rekordeve botërore “Guinness”.

Drejtori i Muzeut të Kosovës, Skënder Boshtrakaj në një intervistë për Anadolu Agency (AA) tha se artisti Saimir Strati, më këtë vepër ka shtjelluar temën e refugjatëve.

“Kapëset janë dyngjyrëshe të bardha dhe ngjyrë kafe dhe këto kapëse janë një ide shumë unike e maestro Stratit që i referohen një drame të vitit 2016 që ka lidhje me ekzodin e madh nga Lindja e Afërt drejt Evropës me shumë flukse refugjatësh edhe me shumë rrethoja teli nëpër kufijtë e shteteve”, tha Boshtrakaj.

Duke theksuar se viti 2016 ishte po ashtu një vit shumë i veçantë sepse Vatikani e njohu shenjtërinë e Nënës Terezë, Boshtrakaj theksoi se Strati ka lidhur temën e refugjatëve me Nënën Terezë, sepse sipas tij, po të ishte e gjallë edhe ajo do të kishte thënë diçka dhe do të kishte kërkuar një mëshirë më të madhe të vendeve për këta njerëz fatkeq.

“Në anën tjetër fillon një rrugëtim tjetër i politikës dhe diplomacisë botërore me nënshkrim të marrëveshjeve dhe të dokumenteve të ndryshme të cilat domosdoshmërisht kapen me kapëse teli dhe Strati thotë këto kapëse teli po shkojnë dëm sepse po aq që nuk ka dhe dokumentet nuk po vlejnë dhe ky është momenti i lindjes së idesë kur thotë ‘Unë dua të bëj diçka me kapëse teli që nuk shkon dëm’”, tha Boshtrakaj.

Mozaiku i Nënë Terezës në Muzeun e Kosovës (2)

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button