fbpx

Peticion elektronik për të shpëtuar parkun nacional të Mavrovës

Me peticion elektronik për shpëtim të parkut Nacional të Mavrovës, shoqatat ekologjike dhe ekspertët do të luftojnë kundër ndërtimit të hidrocentraleve Fusha e Lukovës dhe Ura e Boshkut. 

Nga konferenca ndërkombëtare për mbrojtje të natyrës edhe një herë paralajmërojnë se këto projekte do të jenë fatkeqe për gjallërimin e parkut.

Problem plotësues sipas OJQ-ve është që përveç dy hidrocentrale do të ngritën edhe 15 hidrocentrale tjera më të vogla.

Ekologjistët ftojnë kryeministrin dhe ministrin e ambientit që ta nënshkruajnë deklaratën për mbrojtjen e parkut nacional.

Lajme të ngjashme

Back to top button