fbpx

“Duam Aerodromi të merr frymë”: Protesta kundër Planit të Detajuar Urbanistik

“Dje përsëri qytetarët janë mbledhur përpara Komunës së Aerodromit që ta shprehin revolti e tyre ndaj sjelljes së shpejtë dhe jo-procedurale të Planit të Detajuar Urbanistik (PDU) I10. Me këtë PDU, Konevski mundëson ndërtime të reja mbi hapësirat e gjelbra dhe mafies urbane i bën shërbim të ri. Biznes vendimi i tij do të shkaktojë katastrofë ekologjike, janë planifikuar ndërtesa të larta te “Shtëpia e Nënës” dhe përreth Vardarit. Ky vendim do ta ndotë ajrin plotësisht, vlerësojnë qytetarët”, thuhet në kumtesën e iniciativës qytetare “Duan Aerodromi të merr frymë”, njofton Portalb.mk.

“Ivica, zbrit prej Vodnos, dhe eja ta thithës ajrin e Aerodromit! Komuna jonë tanimë është në listën e më të ndoturve në Maqedoni. Ndërtime të reja nuk na duhen”, thonë qytetarët.

Sipas tyre, kryetari i Komunës së Aerodromit, Ivica Konevski, është person të cilit nuk i intereson shëndeti i qytetarëve.

“Ai kujdeset vetëm që t’i mbush xhepat e tij dhe ta kënaq elitën partiake. Nuk guxojmë të lejojmë të vazhdojnë përfitimet në llogari të shëndetit tanë. Ky PDU patjetër duhet të tërhiqet”, thuhet në kumtesë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button