fbpx

Anketë: BDI-ja me 7,1 përqind , PDSH me 3,8 përqind

Instituti “Pavel Shatev” në periudhën mes 16 dhe 19 shkurtit të vitit 2014 ka bërë anketë telefonike me 1450 të anketuar me qëllim që të konfirmojnë perceptimet e qytetarëve të Maqedonisë ndaj partive politike dhe liderëve të tyre.

Në këtë anketë janë përfshirë gjitha gjashtë njësitë zgjedhore, si dhe shumë karakteristika demografike të popullatës përfshirë gjininë, përkatësinë etnike dhe moshën, por u bë edhe ndarje sipas vendeve të banimit në urbane dhe rurale, ku Shkupi është marrë si tërësi e veçantë.

Nga anketa shihet se BDI-ja dhe VMRO-DPMNE-ja edhe më tej gëzojnë mbështetje, nëse nesër do mbaheshin zgjedhjet e parakohshme parlamentare ata do do dilnin fitues.

BDI

7,1 %

PDSH

3,8 %

RDK

1,3 %

VMRO DPMNE

25,8 %

LSDM

15,3 %

Asnjë

18,8 %

Nuk e di

24,8 %


Ndërkaq, në cilin politikan kanë më shumë besim, përgjigjet janë këto:

Ali Ahmeti

7,1 %

Menduh Thaçi

3,9 %

Rufi Osmani

1,4 %

Nikolla Gruevski

26,4 %

Zoran Zaev

7,4 %

Lajme të ngjashme

Back to top button