fbpx

Kryeministri serb shpreh racizëm të stërvjetruar ndaj shqiptarëve!

Hegjemonizmi i tyre ndaj çështjes shqiptare ka perënduar nga e cila një politikë e tillë u pa, analizuar dhe mësuar nga e tërë bota duke e hedhur propagandën e tyre në koshin e plehrave duke gëlacitur edhe shpezët mbi kokat e tyre të mykura nga një verbëri raciste dhe shoviniste.

E pafalshme nëse Shqipëria integrohet para Serbisë! Besoj se edhe ne kemi interes që të bëjmë një gjë të tillë, ata nuk janë më të mençur se ne”, ka thënë Daçic duke shtuar se, “Do të trishtohesha shumë nëse fëmijët tuaj, të shohin Shqipërinë në BE përpara Serbisë”, përfundoi ai, duke theksuar se Serbia duhet të ishte integruar në BE.

Kështu u deklaruar ministri serb duke u prononcuar me racizmin dhe mllef të stërvjetruar ndaj shqiptarëve dhe Shqipërisë. Hegjemonizmi i tyre ndaj çështjes shqiptare ka perënduar nga e cila një politikë e tillë u pa, analizuar dhe mësuar nga e tërë duke e hedhur propagandën e tyre në koshin e plehrave dhe duke i gëlacitur edhe shpezët mbi kokat e tyre të mykura nga një verbëri raciste dhe shoviniste .Ata nuk mund ta imagjinojnë dhe ta pranojnë  që shqiptarët të jenë një komb i përparuar dhe  properëndimor. Ata  përpiqen që akoma ta shohin Shqipërinë nën sundimin e egër të tyre dhe të tjerëve si shpelluarë të nëpërkëmbur dhe shërbëtor të tyre. Ata me sjelljet e tyre kanë mbetur dëshmitar ma të mirë të kohës si  shtet dhe popull barbar  i pa civilizuar dhe i prapambetur qe ndjell, vuajtje, rrenim, shkatërrim, nënçmim, diskriminim,dhe gjakderdhje. Ata nuk mund të dalin nga krimet qe i kanë kryer ndaj popujve fqinje, po edhe ndaj shqiptarëve!

Kryeministri serb, Ivica Daçic shfrytëzoi ditën e zgjedhjeve për të “sulmuar” shqiptarët në lidhje me integrimin në Bashkimin Evropian duke shfryrë mllef ndaj nesh, duke i pa se në trojet shqiptare po ka lëvizje pozitive nga vet pozicioni i saj, gjeografik me resurse të shumta natyrore dhe gjenetike. Vlen të përmendim se Shqipëria, jo vetëm se është Perëndimi për Serbinë , por edhe ka dalje me 350 kilometër në Detin Adriatik qe ndërlidhet me detin e Mesdheut, anëtare e NATOS dhe shume  privilegjeve tjera me theks te veçantë  aleatja ma e mirë e Amerikës. Është trashëgimtare e qytetërimit të lashtë ilir, pasardhës të Pellazgëve me vlera të mëdha për ndërtimin dhe formimin e gjuhëve dhe popujve tjerë në Evropë. Serbia nuk i posedon këto vlera as në gjuhë, as në histori as në strategji me çka është një popull cergashësh i ardhur ne Ballkan shumë vonë fillimisht si rrogëtar  të bejlerëve shqiptar. Shqipëria ka shënuar një përparim të dukshëm ekonomik, shoqëror e kulturor pas shekujsh prapambetje nën Perandorinë Osmane dhe nën regjimet e ndryshme po edhe diktatoriale me sundimin komunist. Shqipëria është zgjedhur një nga vendet më të mira për të bukurive natyrore në fushën e turizmit nga e cila ka një bazë themelore për zhvillimin dhe përhapjen e vlerave te veta dhe duke krijuar një simpati nga Evropa perëndimore, ka një bazë të shëndosh që të jetë në trendin e rreshtimit ne integrimin Evropian sa ma shpejt. Shqipëria ka një epërsi edhe në skemën politike në krahasim me Serbinë pasi që Shqipëria nuk është treguar kurrë një herë agresore dhe nuk ka bërë terror ndaj të tjerëve sikur ka vepruar Serbia. Shqipëria duhet të jetë edhe ma syçelë në veprimet e saj politike që mos të lënë një imazh të keq në Evropë pasi qe vet pretendon të jetë pjesë e saj, por ajo duhet ta dëshmoj veten me një politike të mençur duke krijuar një unitet me synim qe ta luftojnë korrupsionin, krimin dhe të metat e saj me qëllim qe të jetë pjesë e përbashkët në familjen dhe e Bashkësisë evropiane.

Asllan Dibrani

Lajme të ngjashme

Back to top button