fbpx

Ulja e nivelin të ujit të liqenit, shfaqë minaren e Xhamisë

Ulja e nivelit të ujit të digës Deriner në qytetin Artvin në skajin më verilindorë të Turqisë ka krijuar një pamje jot ë zakonshme të një minaret e cila ka dalë nga liqeni, fjala është për xhaminë e cila bashk me fshatin Narlik, është vërshuar në vitin 2012 kur penda ishte mbushur me ujë, raporton Anadolu Agency.

Ndërtimi i një dige në kanionin e lumit Deriner Corum filloi në vitin 1988 ., dhe mbushja me ujë u hap në ceremoninë e organizuar më 12 12 2012.

Kjo është diga më e madhe në Turqi dhe e gjashta në botë , e cila është 249 metra e lartë . Diga ka përmbytur disa fshatra të vogla , duke përfshirë edhe fshatin përmendur Narlik .

Thellësia maksimale operative e digës është 392 metra, ndërsa thellësia minimale është 348 metra . Niveli i ujit në ditët e fundit ka rënë në 361 metra , e cila mbi sipërfaqen e ujit disa metra është shfaqur minarja e xhamisë së përmbytur ku me këtë rast ka ngjallë nostalgji për fshatin e dikurshëm Narli .

Ish fshatari I fshatit Narli, Muhlis Comert ( 68 ) , i cili tani jeton në qytetin e afërt të Yusufeli , në një intervistë me gazetarin AA tha se vendasit Narlia I emocionuar tejmase tha se minarja e ujit na kujton të gjitha gjitha gjërat e mira që kishin në fshatin që u përmbytur .

” Shtëpitë tona . Xhamia dhe varrezat e mbetura nën ujë . Ky është një moment shumë emocional për ne “. tha Muhlis Comert ./ GazetaOra.com

https://i0.wp.com/gazetaora.com/wp-content/uploads/2014/03/minaret_turska_jez_01.jpg?w=708

Lajme të ngjashme

Back to top button