fbpx

Në përvjetorin e konfliktit, ish ushtarët e UÇK-së të dënuar me burg të përjetshëm ngrenë zërin

Me rastin e 13 vjetorit të fillimit të luftës së UÇK-së 2001, sot në redaksinë e TV Kohës, arriti edhe një letër nga burgu i Idrizovës. Në këtë letër thuhet: Ne ish ushtarët e UÇK-së, që sot vuajmë dënimin me burg të përjetshëm në burgun e Idrizovës: Burhanedin Nuhia vëllai i dëshmorit Selman Nuhia nga fshati Poroj Brigada 112, Rexhail Qerimi ish ushtarë i Brigadës 113 nga fshati Opajë i Kumanovës, Ismail Ademi Brigada 115 nga Shkupi dhe shumë të dënuar të tjerë me burg të përjetshëm në proceset të montuara politike të gjithë shqiptarëve ua urojmë këtë përvjetor dhe shfrytëzojmë rastin ti pyesim përfaqësuesit tonë politik që thirren në emër të UÇK-së.

1. Ku janë familjet e dëshmorëve dhe a interesohet dikush për ato.

2. A keni dijeni se në çfarë situate gjenden invaldiët e luftës

3. A e dini se ku gjenden ish luftërarët e UÇK-së

4. Pse nëpërkmëbet gjaku i dëshmorëve, djersa dhe dneri i tyre.

Deri kur do të lejoni të maltretohen, nënat, motrat dhe vëllezërit tanë, thuhet në këtë letër dërguar nga të dënuarit me burg të përjetshëm”, ish ushtarë të UÇK-së në burgun e Idrizovës.

Lajme të ngjashme

Back to top button