fbpx

Lata: Shërbimi sekret serb nxit shqiptarët të luftojnë në Siri

Sipas tij, këto shërbime sekrete i nxisin shqiptarët vullnetarë të luftojnë në Siri në radhët e opozitës së atjeshme që lufton kundër forcave qeveritare. Lata haptazi ka shfaqur dilemën se motivi kryesor për shkuarjen në Siri, nuk është lufta për fenë islame, por futja e hutisë dhe përçarjes. 

“Më së tepërmi me këtë punë merret shërbimi sekret serb, por edhe shërbimet tjera. Qëllimi është të përhapet përçarje mes myslimanëve dhe ata të përplasen mes veti. 

Të rinjtë shqiptarë e pranojnë këtë lloj të indoktrinimit sepse dëshirojnë të ndjehen të rëndësishëm dhe faktor me peshë. Pas kësaj nuk qëndrojnë predikime radikale islame dhe në Maqedoni nuk ekzistojnë islamikë radikal. Shqiptarët në Maqedoni nuk as ideologji e as mundësi materiale për islam të tillë”, ka thënë Lata për “Dnevnik”.

Lajme të ngjashme

Back to top button