fbpx

Regjistrohen votues në apartamente në kate që nuk ekzistojnë

Vëzhguesit e CIVIL kanë ka kërkuar qytetarë që janë të regjistruar se jetojnë në apartamente dhe kanë zbuluar se në disa raste fqinjët nuk i njohin personat apo disa apartamente as që ekzistojnë. 

Emrat e qytetarëve në adresën “Petar Delan” në banesën me numër 11 në Kisella Vodë janë regjistruar në Listën Zgjedhore për zgjedhjet presidenciale, por banorët e kësaj banese ju thanë vëzhguesve të Civil se këto njerëz nuk janë fqinj të tyre përveç një emri në listë. Habit fakti se në adresën e shënuar janë regjistruar votues që jetojnë në hyrjen e 5 apo 6, ndërsa banesa ka vetëm dy hyrje. Por kjo nuk ndodh për herë të parë thonë banorët e kësaj lagje. 

“Në zgjedhjet e kaluara kishim 9 hyrje, tani ka më pak”, thotë një banor.

Vëzhguesit e Civil ishin edhe në banesën e dytë ku morën informacione se është regjistruar votues i cili jeton në apartamentin me numër 22. Fqinjët e apartamentit 16 dhe 17 mbeten të shtangur sepse ato jetojnë në katin më të lartë dhe nuk ka apartament tjetër, ata janë të fundit.

Kryetari i organizatës joqeveritare Civil Xhabir Deralla deklaroi se ka edhe shumë raste të këtilla ndërsa do të informohet edhe Komisioni Shtetëror Zgjedhor si dhe vëzhguesit ndërkombëtarë.

Lajme të ngjashme

Back to top button