fbpx

Anketë: BDI 11.1 përqind, PDSH 3.9 përqind, RDK 1.1 përqind

Instituti për Hulumtimin e Politikave dhe Qeverisje të Mirë (IHPQM) në periudhën prej 4-6 Prill, zbatoi anketë telefonike për zgjedhjet presidenciale dhe zgjedhjet e parakohshme parlamentare.

Rezultatet janë si vijon:

Cilën parti do ta votoni në zgjedhjet parlamentare të 27 prillit?

Partia

Përqindja

BDI

11.1 %

PDSH

3.9% 

RDK

1.1%

VMRO DPMNE

25.1%

LSDM

19.9 %  

A do të votoni në rrethin e parë të zgjedhjeve presidenciale të 13 prillit?
Pyetje dedikuar 1000 të anketuarve shqiptarë:

PO

12.1%

JO

86.5% 

Të pavendosur

1.4%

Hulumtimi është zbatuar në 1060 të anketuar që është ekzemplar reprezentativ për Maqedoninë.

“Gjatë procesit të anketimit janë plotësuar të gjitha karakteristikat demografike dhe specifikat e  popullatës ( siç janë struktura etnike, mosha, arsimi dhe gjinia). Gabimi marginal (statistikor) për të dhënat është ±3%.” njoftojnë nga IPRG, një nga themeluesit i së cilës është Bashkim Bakiu.

Anketa u publikua me datë 08.04.2014 në sajtin e IHPQM.

Lajme të ngjashme

Back to top button