fbpx

Shkollat në Britani të Madhe ndryshojnë orarin e provimeve për hir të Ramazanit

Ka plane që provimeve  GCSE të u ndryshohet orari për që të mos rastisin në kohë të agjërimit të Ramazanit, me që për shkak të agjërimit nxënësit mysliman që shquhen si nxënësit më të suksesshëm në Angli mund të mos tregohen të suksesshëm.

Ky propozim ka ardhur nga mësimdhënësit dhe profesorët e Anglisë dhe Uelsit  duke kërkuar opsione më të përshtatshme për studentët mysliman që agjërojnë .

Sygjërimet përfshijnë që testet GCSE dhe Niveli A i provimeve në vitin 2016 të jenë para Majit dhe Qershorit  me që muaji Ramazan lëviz në mes të qershorit.

Propozim tjetër është që studentët mysliman të iu nënshtrohen provimeve në mëngjesin e hershëm kur ata nuk janë të uritur apo të lodhur.

Britania ka afër 2.7 milion mysliman. Shkollat Islame dhe studentët mysliman në Britani të Madhe janë me të suksesshmit./ekuilibër

Lajme të ngjashme

Back to top button