fbpx

Helsinki: Romët janë komuniteti më i diskriminuar në Maqedoni

Përfaqësuesit e bashkësisë rome në Republikën e Maqedonisë janë më pak të arsimuar, ka më shumë të papunësuar dhe janë më të qytetarë më të varfër në shtet. Niveli i ulët i arsimimit në kombinim me diskriminimin ndaj Romëve nga ana e bashkësive të tjera në shtet, ju pamundëson qytetarëve të gjejnë punë, tregojnë të dhënat e komitetit të Helsinkit.

Lajme të ngjashme

Back to top button