fbpx

Dita ndërkombëtare e romëve

Sot shënohet dita ndërkombëtare e romëve 8 prilli. Në këtë datë në vitin 1971 në Londër filloi Kongresi i parë i Romëve.

Me këtë rast 10 vite më vonë Kombet e Bashkuara e shpallën 8 prillin ditë ndërkombëtare të Romëve me qëllim që të nxitet afirmimi i kulturës rome por edhe të ngritët vetëdija me problemet që ballafaqohet kjo bashkësi.

Edhe pse kudo në botë organizohen aktivitete të ndryshme ato ende ballafaqohen me diskriminime në sfera të ndryshme. 

Në Maqedoni alarmante është gjendja me fëmijët në rrugë dhe arsimimi i tyre.

Lajme të ngjashme

Back to top button