fbpx

Si të kuptoni se ju gënjejnë?

Njerëzit gënjejnë gjatë gjithë kohës, por kjo varet se sa të aftë janë ata. Është pak e vështirë për t’u kuptuar se kur dikush është duke iu gënjyer. Mirëpo disa nga shenjat janë të qarta, përderisa disa tjera janë jo të vetëdijshme.

Por, janë disa mënyra se si ta kuptosh një gënjeshtar:

? Një person i cili është duke iu gënjyer nuk do t’i mbajë sytë në kontakt me ju. Nëse ai person është duke gënjyer ai ndoshta do të ndihet sikur ju po e shikoni me kujdes atë dhe në këtë mënyrë ata do të shikojnë poshtë ose larg kontaktit me sytë e juaj. Disa njerëz përpiqen të ngulin sytë në fytyrë, në mënyrë të qëllimshme, sepse ata ndjehen se duke e bërë kontaktin me sy do të bëjë të duket më shumë i besueshëm.

? Gënjeshtarët shmangin përdorimin e kontraktimeve

? Gënjeshtarët shpesh luajnë, largohen nga personi për të cilin ata janë duke folur, injorojnë me shpejtësi dhe kanë ndryshime në tonin e zërit të tyre.

? Gënjeshtarët japin informacion shtesë pa u pyetur për të.

? Nëse një person është duke gënjyer ata kanë tendencë për të treguar detaje të parëndësishme duke shmangur ato të rëndësishme. /KP

Lajme të ngjashme

Back to top button