fbpx

Turqit dominojnë në mesin e turistëve që vizitojnë Maqedoninë

Sipas të dhënave statistikore, në vitin 2012 Maqedoninë e vizituan 351.359 turistë të huaj, ndërsa në vitin 2013 ky numër u rrit për mbi 15 për qind. Është rritur numri i bujtjeve të turistëve të huaj në vend. Sipas agjencisë turistike “Generalturist”, në vitin 2013 Maqedoninë e vizituan një numër i madh turistësh nga Turqia, ndërsa vetëm përmes aranzhmaneve të tyre në vend qëndruan mbi 8000 shtetas turq. 

Turistët turq në Maqedoni më së shumti i tërheqë kryeqyteti, Shkupi. Mysafirët nga Turqia, mesatarisht, shpenzojnë edhe më shumë para në vend se sa cilët do turistë të tjerë të huaj që e vizitojnë Maqedoninë, thonë nga “Generalturist”. 

Shtetasit e Maqedonisë në Turqi, ndërkaq, më shpesh i vizitojnë destinacionet e ndryshme detare, posaçërisht Antalinë, Bodrumin dhe Kushadasin, të cilat ofrojnë pushim të shkëlqyeshëm dhe argëtim, apo vendet si Pamuk Kale, Efes, Kapadokia dhe lokalitete të tjera ekzotike arkeologjike.

Lajme të ngjashme

Back to top button