fbpx

Ivanovski: Në shekullin 21 në Maqedoni nuk arritëm të regjistrojmë popullsinë

Gazetari Hristo Ivanovski në një intervistë për televizionin Nova, ku foli për situatën politike në vend, vlerësoi se problem kryesor në Maqedoni është regjistrimi i popullsisë.

“Ka rregulla se si bëhet një shtet, Maqedoninë disa e thërrasin Bizanti, por ata shumë shekuj më parë arritën të bëjnë regjistrime shumë precize. Ndërsa, ne në shekullin 21 akoma nuk mund të bëjmë regjistrimin e popullsisë, në mënyrë që Maqedonia mos të jetë vetëm e maqedonasve dhe shqiptarëve, por edhe e etnive tjera dhe të jetë multietnike ashtu siç ka qenë shekuj me radhë”, deklaroi Ivanovski.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button