fbpx

Përfaqësim jo i mirë i femrave në sektorët udhëheqës në Gostivar

Një bilanc i përfaqësimit të femrave në komunën e Gostivarit, tregon se pjesa më e madhe e sektorit udhëheqës në këtë komunë është në duar të meshkujve.

Me komunën e Gostivarit asnjëherë nuk ka udhëhequr femër. Në përbërjen aktuale të këshillit komunal 32 për qind janë femra. Në shkollat e komunës së Gostivarit një drejtore është femër. 

Ka edhe sektor të cilët tradicionalisht janë udhëhequr nga femrat, si përkujdesja dhe sigurimi për fëmijët.

Numri i femrave të cilët janë të paraqitur në Entin për punë dhe politik sociale në Gostivar është 1500, gati sa gjysma e numrit të përgjithshëm e atyre që kërkojnë punë. Kjo tregon se femrat janë shumë të interesuar për të pasur një vend pune.

Lajme të ngjashme

Back to top button