fbpx

Femrat me të pasme të mëdha janë më të zgjuara dhe më të shëndetshme

Një femër me të pasme të mëdha, duket seksi por jo vetëm. Duket se pas madhësisë së të pasmeve qëndron një fakt shëndetësor, ata janë një tregues i inteligjencës dhe gjendjes së mirë shëndetësore. Sipas hulumtimeve këto gra kanë nivele të ulëta të kolestorolit si dhe kanë një metabolizëm më të mirë, duke bërë që të kenë mundësi shumë më të vogla për të përjetuar probleme të zemrës, apo diabetit, shkruan Bordo.al.

Të pasmet e mëdha kanë tepricë yndrynash të Omega 3, dhe kjo gjë ndihmon ne zhvillimin e trurit. Sipas një studimi ku kanë marrë pjesë 16.000 gra u gjet se hormoni përgjegjës për rregullimin e peshës, leptin i cili është në masë të madhe tek femrat me të pasme të mëdha, është anti-inflamator, anti-diabetik si dhe ndihmon në mosprekjen nga sulmet në zemër. Një zbulim tjetër intersant ishte fakti se fëmijët që kanë lindur nga nëna me ije të gjera, kanë predispozita të jenë më të zgjuar se fëmijët që lindin nga nëna me ije më të ngushtë.

Tags

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close