fbpx

Maqedonishtja do të mësohet në mbarë Shqipërinë!

Shoqata maqedonase ‘Ilinden’-Tirana e ka përshëndetur miratimin e Rezolutës në Këshillin e Evropës për zbatimin e Konventës Kornizë që mbron pakicat nacionale. Në bazë të kësaj Rezolute, Shqipëria merr përsipër se do të mundësojnë shkollimin e pjesëtarëve të pakicës maqedonase në gjuhën maqedonase në mbarë territorin e Shqipërisë. 

Për pakicën maqedonase në Shqipëri, siç theksojnë në kumtesë, ky është një hap i madh dhe jep shpresë së Qeveria e Shqipërisë dhe kryeministri Edi Rama, do të mundësojnë mësimin e gjuhës maqedonase në tërë territorin e Republikës së Shqipërisë. 

Lajme të ngjashme

Back to top button