fbpx

Këllëfi i telefonit monitoron gjendjen tuaj shëndetësore

Kompania Azoi ka krijuar një këllëf për telefonat inteligjentë, të quajtur Wello, i cili do të monitorojë gjendjen tuaj shëndetësore.

Ky këllëf është i pajisur me sensorë të përshtatshëm të cilët do të matin shtypjen e gjakut, rrahjet e zemrës, temperaturën e trupit, nivelin e oksigjenit në gjak etj. Këllëfi i cili kushton 199 dollarë, fillimisht do të jetë i mundur për telefonat iPhone 4S, 5 dhe 5S, por për ata që nuk kanë një telefon të tillë, këllëfi mund të punojë me çdo pajisje iOS apo Andriod që kryejnë funksionin Bluetooth LE.

Kompania Azoi është në pritje për të marrë aprovimin përfundimtarë nga organizata qeveritare amerikane për shëndetësi FDA, dhe mund të nxjerrë në treg këtë pajisje në tremujorin e tretë të vitit 2014.

Lajme të ngjashme

Back to top button