fbpx

Reaktor krijon sajt me të dhëna për ndasitë gjinore

OJQ Reaktor ka krijuar një sajt rodovreactor.mk i cili do të publikojë hulumtime dhe të dhëna për ndasitë gjinore me video vizuale.

Në sajt do të jepet një fotografi e qartë statusin e grave dhe burrave në Republikën e  Maqedonisë dhe thekson pabarazinë sistematike të cilat ende ekzistojnë në Maqedoni, më shumë te gratë.

Sipas Reaktor arsyeja e krijimit të këtij sajti është nga shkaku i mungesës së informacioneve nga institucionet e vendit për ndasitë gjinore ndërsa do të nxisë edhe aktivitete sa i përketë kësaj dukurie.

Lajme të ngjashme

Back to top button