fbpx

Aleksandri prej dylli mbërrin në Shkup

Vendosja e 15 figurave prej dylli, ndër të cilat është edhe figura e Aleksandrit të Madh, kanë mbërritur nga Rusija dhe janë të gatshme për tu vendosur në Muzeun Arkeologjik të Shkupit.

Figurat prej dylli që janë punuar në Rusi janë të një madhësie normale sa e njeriut, ndërsa ndër to është edhe nëna dhe babai i Akeksandrit, Olimpia dhe Filipi i dytë pastaj Aristoteli, Flavija, car Samil, dhe Krale Marko…

Përveç figurave do të ketë edhe një kopje nga sarkofagu i Aleksandrit të Madh, mijëra sende unike arkeologjike, mozaik, rekonstruim të lagjeve etj.

Lajme të ngjashme

Back to top button