fbpx

Gardian: Putin është Sllobodan Millosheviqi i ri

Presidenti i Rusisë, Vlladimir Putin mund të bëhet Sllobodan Milloshevi, kështu ka vlerësuar redaktori i rubrikës, “Lajme nga Evropa” Ijan Trejnor”.

“Më e padhimbshme do të jetë që Putin të reralizojë sulm ndaj Krimesë i në Gjeorgji, për një javë të krijojë fakte të reja në terren, ta kufizojë fushatën për ndërmarrje të kontrollit ndaj gadishulit të Kmrimesë, me shumicë ruse dhe më pas të negociojë dhe të diktojë kushte, nga pozitë e fuqishme në vend të qeverisë së re dhe pa përvojë në Kiev”, shkruan “Gardian”.

Sipas “Gardian” ky hap fillestar i Putinit paraqet taktikë të Sllobofdan Millosheviqit.

Taktika dhe metodologjia që e përdori Millosheviqi në luftërat në Ish-Jugosllavinë dhe në Kosovë është e dukshme. Në qoftëse Putin ka zgjedhur që të jetë Millosheviqi i ri, Perëndimi do ta shohë ndarjen e re të Evropës”, ka potencuar “Gardian”.

Lajme të ngjashme

Back to top button