fbpx

Përgjigja poetike e Ziadin Selës ndaj Menduh Thaçit

Kryetari i Komunës së Strugës Zijadin Sela menjëherë i është përgjigjur Thaçit përmes një poezie të shkuar Joseph Rudyard Kipling (1865-1936).

Poezia mban titullin “Në mundsh”.

Ja disa nga vargjet e kësaj poezie:

… Në mundsh të flasësh me maskarenj, por nderin tënd ta ruash 

e t’ecësh përkrah mbretit pa krenari që të verbon… 

Nëse armiku apo miku s’të bëjnë dot të vuash, 

dhe gjithkend e çmon, por veç sa meriton… 

Në mundsh t’i mbushësh ti minutat aq të renda 

me vepra që peshojnë dije 

dhe mos kij asnjë dyshim, 

se jotja do të jetë Bota, me ç’ka brenda, 

dhe BURRË do të jesh, o biri im!

Lajme të ngjashme

Back to top button